SON DAKİKA
Hava Durumu

Fetullah Gülen’in nereye gömülecek?

Fetullah Gülen’in cenaze töreninin çarşamba günü yapılacağı, defnedileceği yerin ise yaşadığı çiftliğin bahçesi ya da çiftliğe yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki “gurbet mezarlığı” olacağı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 03:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 03:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Fetullah Gülen’in nereye gömülecek?

Fetullah Gülen‘in cenaze töreninin çarşamba günü yapılacağı, defnedileceği yerin ise yaşadığı çiftliğin bahçesi ya da çiftliğe yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki “gurbet mezarlığı” olacağı iddia edildi.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini organize eden Gülen cemaatinin lideri Fetullah Gülen (86), Mart 1999’dan beri yaşadığı ABD’nin Pensilvanya eyaletinde öldü. Darbe girişiminin bir numaralı sanığı olarak gıyabında yargılanan “Fetullah Gülen terör örgütü-FETÖ” lideri Gülen’in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen doğrulamıştı.

VOA Türkçe’nin aktardığı habere göre Gülen’in cenazesinin yurt dışından gelecek yakınları nedeniyle çarşamba günü yapılacağı bildirilirken, Gülen’in Pensilvanya’da yaşadığı çiftliğin bahçesine ya da çiftliğe yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan ve “gurbet mezarlığı” olarak isimlendirilen, cemaat içindeki diğer isimlerin de gömüldüğü alana gömüleceği iddia ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.