SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Özel Bursa'dan seslendi: Mali darbe girişimi yapıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği açıklamada, "Sadece Bursa'nın borcu 30 Milyar. Ne konuşuyorsunuz siz?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Özgür Özel Bursa'dan seslendi: Mali darbe girişimi yapıyorlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerin ardından ilk kez Bursa'da. Özel, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda belediye borçlarının tahsis edilmesi konusuna dair açıklamalarda bulundu.

"BİZE ENKAZ DEVRETTİLER"

CHP Genel Başkanı Özel, SGK'ya borcu olan belediyelerin açıklanması ile ilgili konuştu. Özel, "Geçen gün söylendi, SGK'ya belediye borçları çok, tahsil edeceğiz dediler. SGK'ya belediye borçları çoktu, çok olacak. Türkiye'de CHP'li belediyeler iş yapmasın diye çok haksızlığa uğruyorlar. Bursa gibi bir belediyeyi yıllarca yönettiler. Yine aldık, kaç borcumuz var dedik, 30 Milyar Tl dediler. Bakan dedi ki '90 milyar üstü borç var'. Türkiye'deki belediyelerin borcu 90 milyar. Sadece Bursa'nın borcu 30 Milyar. Ne konuşuyorsunuz siz? Sadece SGK borcu 4.5 milyarı Bursa Büyükşehir'in bize devrettiği borç, toplam borcu 30 Milyar. Üçte biri Bursa'da. Türkiye'nin en borçlu belediyeleri AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerdir. Bize enkaz devrettiler. Belediye başkanlarımız her şeye rağmen çalışıyorlar fakat elimizi kolumuzu bağlıyorlar. Ama başaramayacaklar. Yıllardır ödememiş AK Partili belediyeler, hesabı ödemeden kaçmışlar. Böylelikle hizmet yapamayacağı ve diyecekler ki 'CHP'li belediyeler yapamıyor'. Ne gerekiyorsa yapacağız, vallahi yapacağız. Vatandaşımızı mağdur bırakmayız" dedi. 

"BAŞKAN OLARAK ÇÖPÜ KENDİM TOPLARIM, NAMERTE MUHTAÇ ETMEM KİMSEYİ"

Genel Başkan Özel, "Devletin imkanını kullanan Cumhur İttifakı'nın karşısında Türkiye İttifakı kazandı. Milletin adamı Bozbey kazandı. Parayı AK Parti harcamış, biz ödeyeceğiz. Genel Başkan olarak o çöpleri kendi ellerimle toplarım, namerde muhtaç etmem bu milleti.  Yoksullar için, pandemide çalışamayıp güçlük çekenler için... Askıda fatura dedik, vatandaş birbirinin faturasını ödedi. Veresiyeyi kapatacağız dedik, herkes sıraya girdi yardımcı olmak için. Bizi çok hafife alıyorsunuz" açıklamalarında bulundu. 

"MALİ DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İstanbul seçimlerini iptal ettiğinizde hepiniz oradaydınız, Devlet Bahçeli, mazbatayı Binali Bey'e vermeden dönmeyeceğiz dedi. İzmir Marşı'yla geri döndüler. Mali darbe girişimine karşı dikkatli olmaya ve ne olduğunu görüp zihne yazmaya davet ediyorum. Size hizmet etmedikleri 22 yıldır yapmadıkları işi şimdi yapmaya çalışıyorlar. Bu darbe girişimini de geri püskürteceğiz" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.