Haydi Türkiyem! Vur vur inlesin tüm Avrupa dinlesin

A Milli Futbol Takımımız EURO 2024’te Avusturya karşısında çeyrek final vizesi arıyor. Leipzig Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak kritik mücadeleyi Portekizli hakem Dias yönetecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 06:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 06:06
https://www.haberindogrusu.com

Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında bugün Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada grubunu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran ay yıldızlılar, Avusturya’yı da geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

Leipzig şehrinde aynı adı taşıyan stadyumda TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmada, Portekiz’den hakem Artur Soares Dias düdük çalacak. Dias’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ile Pedro Ribeiro yapacak. Maçın 4. hakemi ise Ukrayna’dan Mykola Balakin olacak. VAR’da da Portekiz’den Tiago Martins görev alacak.

BİZ İKİNCİ, ONLAR LİDER ÇIKTI Ay yıldızlı ekip; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz’in ardından ikinci sırada tamamladı. Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nu 6 puanla lider olarak bitirmeyi başardı. Bu turu geçen ekip, Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin’de çeyrek final mücadelesine çıkacak. Ay yıldızlılarımız grup maçlarında olduğu gibi yine muhteşem taraftarının desteğiyle Avusturya’yı devirerek EURO 2024’te final yolculuğunu sürdürmek istiyor.

HAKAN VE SAMET CEZALI A Milli Takımımızda sarı kart cezalıları kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, bu akşamki maçta forma giyemeyecek. Milli Takım’da cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahadaki yerini alabilecek. Avusturya’da ise Hollanda mücadelesinde ikinci sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Türkiye’ye karşı forma giyemeyecek.