Hafta sonu dikkat! Bursa dahil 14 il için sarı kod!

Meteoroloji’nin 5 Temmuz Cuma günü ve hafta sonu için yayınladığı hava durumuna göre yurdun batısından giriş yapan yağmur doğuya doğru ilerleyerek etkili olmaya devam edecek. İstanbul, Bursa, Balıkesir başta olmak üzere 14 ile sarı kodlu şiddetli yağış uyarısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 07:54
https://www.haberindogrusu.com

Bunaltıcı yaz sıcaklarına kısa bir yağmur molası verildi. Yurdun batısı cuma günü yağışların etkisi altında kalacak; cumartesi ve pazar günü ise yağışlar doğuya doğru ilerleyişini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şu 14 ilimiz için sarı kodlu uyarı yaparak dikkatli olunması gerektiğini belirtti: Amasya, Bolu, Çorum, Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bilecik, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Yalova ve Düzce.

YURDUN YARISI YAĞIŞLA SERİNLEYECEK

Ülkemizin kuzeyi ve batı kesimleri yağışlarla serinleyecek. Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. 14 sarı kod verilen şehrin dışında yağışların; Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara’nın doğusu, Çorum ve Amasya çevreleri yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.