Bursa’nın ciğerleri yanıyor

Bursa’da makilik alanda çıkan ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü’ndeki ormanlık alana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 19:51
https://www.haberindogrusu.com

Yangın, saat 14.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’nde anızların yakıldığı alanda çıktı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Hayvan çiftliklerinin de bulunduğu bölgeden yükselen dumanlar kentin birçok noktasından görülürken, ihbarla bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef olurken, yangında Uludağ Üniversitesine ait bir tesisin çatısı da yandı.

Yangına havadan 4 helikopter, karadan ise 40 araç, 150 personelle alevlere müdahale ediliyor.

Rüzgarın etkisi alevlerin büyümesine sebep olurken, kozalak patlamaları da yangının farklı noktalara dağılmasına sebep olduğu öğrenildi.

Isıya duyarlı kamera ile havadan çekilen görüntülerde de yangının boyutu gözler önüne serildi.

Ayrıca, jandarma ve polise ait TOMA araçları da çalışmalara destek veriyor.

Vali Demirtaş ve Başkan Bozbey bölgede

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş, “Çok şiddetli bir rüzgar var. Üniversite bölgesinde yayılıyor. Bir taraftan helikopterle havadan bir taraftan karadan müdahale ediliyor. En kısa sürede kontrol altına almayı hedefliyoruz. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin bulunduğu alanlarda at ve koyunların tahliyesi ile ilgili çalışmamız oldu. Alevlerin yayılmaması için gayret gösteriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile görüşüyoruz. 2 helikopter havadan müdahalesini sürdürüyor. 2 uçakta ve 4 helikopter daha gelmesini bekliyoruz” dedi.

BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi için herhangi bir tehlikenin bulunmadığını anlatan Demirtaş, “Hastaneyle ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Ancak yurtlarımız şu an tamamen boşaltıldı.” dedi.