Bursa başvuruda ilk 5'te

ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludağ TTO ev sahipliğinde Teknopark firmalarına destek programları hakkında bilgiler veren TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, başvuru sayısında ilk 5

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 11:26
https://www.haberindogrusu.com

Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki temasları kapsamında ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludağ TTO’da firmalarla görüşen TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, firmalara destek programları hakkında önemli bilgiler aktardı.

‘SOSYAL MEDYAYI SÜREKLİ TAKİP EDİN’

Bursa Uludağ TTO çalışanlarını ofiste ziyaret eden ve sonrasında ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz’ü makamında ziyaret eden TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek daha sonra ULUTEK Teknopark Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde firmalara TÜBİTAK’ın yürüttüğü destek programları hakkında önemli bilgiler verdi.

TEYDEB süreçlerinin dinamik bir yapıda olduğunu ve sosyal medya hesapları üzerinden güncellemelerin sürekli takip edilmesi gerektiğini belirten Hasan Selçuk Selek, “TEYDEB olarak ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda 1501 (Sanayi AR-Ge), 1505 (Üniversite sanayi işbirliği), 1511 (Öncelikli alanlar AR-GE), 1702 (Patent Lisans), SAYEM (Sanayi yenilik ağ mekanizması), 1709 (EUREKA EUROSTARS), 1507 (KOBİ AR-GE), 1509 (Uluslararası Sanayi AR-GE desteği), 1515 (Öncül AR-GE labları), 1707 (Sipariş AR-GE) ve 1711 (Yapay Zekâ) destek programları ile firmalara önemli katkılar sağlıyoruz” diye konuştu.

ÜST LİMİTLER DEĞİŞTİRİLDİ

TÜBİTAK TEYDEB olarak büyük önem verdikleri girişimcilik ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda hayata geçirilen programlarda birçok yenilik olduğunu belirten Selek, “Yerli malı alet/teçhizat/yazılım için yüzde 15 oranında ek destek, bütçesi 5 milyon liradan yüksek projelerde ekonomik fizibilite raporu sunulacak ve bu rapor için hizmet alınması durumunda 20 bin liraya kadar destek verilecek. 1501, 1507, 1509, 1511, 1707 ve Sipariş AR-GE, 1709, 1711 ve SAYEM programlarında proje başına 150 bin liraya kadar senet karşılığı transfer ödemesi yapılabilecek. 1501 ve 1507 programlarına ilişkin son çağrıda proje başvuru sayısı üst limiti, kuruluş başına en fazla 2 proje önerisi olarak belirlenmiştir. Ortaklı başvurular için başvuru sayısı üst limiti uygulanmamaya başladı. Bunun yanında kuruluş bazlı ön kayıt sistemine geçildi. Şimdiye kadar yalnızca yeminli mali müşavirler tarafından yapılan harcama ve giderlere ait alt raporların denetim ve incelemesi artık serbest muhasebeci mali müşavirler tarafından yapılabilecek. 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ise TEYDEB evrak gönderim işlemi KEP üzerinden yapılmaya başlanmıştır” diye konuştu.